Utallige videnskabelige undersøgelser har gennem de sidste par årtier dokumenteret, at meditation reducerer stress, forbedrer hukommelse og koncentration, giver os bedre nattesøvn, forøger vores intelligens, gør os mere kreative, styrker produktionen af HGH (human growth hormon) så vi hæmmer ældningsprocessen – og meget andet godt.

Allervigtigst er det dog i min optik, at meditation har potentialet til at hjælpe os med både at vokse og vågne op, dvs. både at udvikle os personligt, socialt, moralsk etc. og til at realisere vores frydefulde værenskerne, det som Eckhart Tolle kalder for vores essens-identitet, og som jeg bare kalder for vores væren eller essens.

Men rigtig mange mennesker har svært ved at finde en meditationsform, som passer til dem, og meget få undervisere i mindfulness og meditation har den fornødne viden og erfaring til at give den enkelte tilstrækkelig med individuel vejledning til, at meditationen kommer til at virke optimalt.
Derfor lykkes det desværre ikke for ret mange mennesker at fastholde en god og virkningsfuld meditationspraksis, som kan give dem det fulde udbytte af meditation.

Jeg vil gerne tilbyde at dele mere end 35 års erfaring med meditation med dig og hjælpe dig med både at finde en meditationsform som passer godt til dig, og med at justere og optimere din meditationspraksis under vejs, så du får mest muligt ud af den.

 

Klik her for at læse om det andet aspekt af min essentielle livspraksis – at reflektere.