For mig handler udvikling om at have en dynamisk livspraksis, som inddrager hele livet, og som gør os mere hele som mennesker. Hvis vi vil føle os mere hele, må vi integrere alt det, der ikke hænger sammen i vores tilværelse.

For det første er det vigtigt at integrere “skyggen”, dvs. at tage ejerskab i forhold til de følelser, impulser og personlighedssider, som vi i løbet af livet har måttet undertrykke og henlægge i mørke, fordi de var anledning til kritik, afvisning eller straf fra vores omgivelser. Først når vi kaster lys på skyggen, frisætter vi al den energi, vi har brug for til reelt at kunne vokse og vågne op.

For det andet går en væsentlig del af arbejdet med at blive mere hel ud på også at folde vores kæmpe latente potentiale ud for os selv og for fællesskabet.
Så også vores “lys” i form af nærvær, klarhed og kærlighed, venlighed mv. skal integreres både inde i os og i vores hverdag, hvis vi vil LYSE OP og være med til at gøre verden til et bedre sted,

Kun ved at tænde vores eget lys kan vi hjælpe andre med at tænde deres.

Derfor vil jeg i løbet af de 5 weekend-moduler på mit Essential Life Practitioner-forløb facilitere en lang række dynamiske øvelser og processer, som vil hjælpe dig med at integrere såvel dine skyggesider som dit lys.

 

Så nu har vi foreløbigt været inde på de første 3 ud af 5 vigtige discipliner i min essentielle livspraksis. Lad os gå til den fjerde – at relatere.