At relatere

Det er nemt at leve sig ind i en illusion om, at vi er noget helt særligt og meget langt i vores åndelige udvikling, så længe vi trækker os fra hinanden, ikke involverer os eller sørger for kun at omgås mennesker, som stryger os med hårene og bekræfter os i vores alternative verdensanskuelser. Men gør vi det, kan vi være sikre på, at vi udvikler et stort og opblæst spirituelt ego i stedet for at realisere vores dybeste identitet, vores essentielle værenskerne. På den måde bliver vi endnu mere ensomme og eksistentielt isolerede, end vi måske var i forvejen. Og det er synd, for vi har brug for hinanden.

Det er en erfaring fra både mit eget liv og fra de tusindevis af mennesker jeg har arbejdet med gennem årene, at vi alle længes efter at høre til og være en betydningsfuld del af en sammenhæng. Vi har, uanset om vi er bevidste om det eller ej, et dybt behov for at gøre en positiv forskel for hinanden og for fællesskabet. Så enhver form for helhedsorienteret udviklingsproces eller livspraksis må nødvendigvis ikke kun handle om “Jeg” og “mig” men også om “vi” og “os”.

Og samtidigt er et ærligt og bevidst kærligt fællesskab med andre en forudsætning for, at vi får holdt spejlet op, så vi kan få ryddet op i skeletterne i skabene. Hvis vi trækker os fra mennesker, der potentielt kunne give os nyttig feedback, er der en overhængende risiko for, at vi i stedet for at udvikle os, bedrager os selv og går i stå.

Når du deltager på Essential Life Practitioner-forløbet bliver du en del af et åbent, varmt og gensidigt respektfuldt fællesskab af ligesindede, som har haft mange af de samme erfaringer som dig selv, og som du derfor kan identificere dig med og spejle dig i. Det giver nye venner for livet.

Samtidigt er gruppen et unikt eksperimentarium, hvor vi på en kærlig og respektfuld måde får givet hinanden en rigtig god feedback, og hvor vi øver os i at relatere og kommunikere på nye måder, så vi kan vokse, vågne, rydde, åbne og lyse op i vores almindelige gode liv mellem og efter modulerne.
Lad os gå videre til et ofte overset aspekt af en dyb transformativ udviklingsproces. I min essentielle livspraksis er den femte vigtige disciplin – at resonere.

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

At resonere

Vi har som mennesker en fantastisk evne til at svinge med på den atmosfære eller den bevidsthedskvalitet, som omgiver os. Det er det, der både kan trække os op og ned i humør, afhængigt af hvordan vores omgivelser har det. Du har garanteret bestemte mennesker eller...

At praktisere

For mig handler udvikling om at have en dynamisk livspraksis, som inddrager hele livet, og som gør os mere hele som mennesker. Hvis vi vil føle os mere hele, må vi integrere alt det, der ikke hænger sammen i vores tilværelse. For det første er det vigtigt at integrere...

At reflektere

Måske er du en af dem, der begejstret “shopper” rundt i det fantastiske udbud af kurser indenfor personlig og spirituel udvikling, som udbydes over alt i dag. Og så længe selvudvikling er en fritidsinteresse på linie med finere madlavning og italiensk for begyndere,...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv