Hvor langt du reelt er nået med dig selv viser sig ikke i dine ord eller i antallet af dine spirituelle oplevelser, men i hvor opmærksomt og kærligt, du lever dit liv.”
Citat: Ole Vadum Dahl

Indenfor den kinesiske buddhisme siger man, at der findes otte vinde, som kan gribe fat i os og blæse os væk. . De otte vinde er vinding og tab, ros og latterliggørelse, anerkendelse og kritik, lidelse og glæde.
Hvis du ikke er bevidst om dem, og ikke hviler godt i din essens, vil de blæse dig bort som tørre blade i blæsevejr.

Når nogen for eksempel roser dig, bliver du måske blæst
væk af smiger. Eller hvis nogen kritiserer dig, bliver du måske blæst omkuld af dine sårede følelser.

I det gamle Kina mente en ung mand en gang, at han var blevet spirituelt oplyst, dvs. at han nu ikke længere var identificeret med sit ego men hvilede fuldstændigt i sin essentielle værenskerne . Han skrev derfor et digt til sin spirituelle lærer om, hvordan han ikke længere blev blæst bort af de otte vinde.

Den unge mand sendte derefter et brev med digtet til læreren, som boede fem hundrede kilometer oppe ad Yangtze-floden.

Da læreren havde læst den unge mands digt, tilføjede han ordene “prut prut!” nedenunder teksten og returnerede brevet til den unge mand.

Den unge mand blev meget overrasket over den uventede respons på hans digt, og jo flere gange han læste de to ord, jo mere oprørt blev han. Til sidst besluttede han sig for at besøge sin lærer. På den tid var en tur på fem hundrede kilometer op ad Yangtze-floden en meget lang og vanskelig rejse, men han var fast besluttet på at konfrontere sin lærer med hans uforståelige og respektløse svar på digtet.

Da den unge mand endeligt ankom efter den lange rejse, opsøgte han med det samme sin lærer i templet . : ”Hvorfor skrev du “prut prut” som svar på mit digt.? Viser dette digt dig ikke, at jeg ikke længere
bliver blæst væk af de otte vinde?”
protesterede den unge mand.

”Du siger, at du ikke længere bliver blæst bort af de otte vinde,” svarede den spirituelle lærer, ”men to små prutter blæste dig 500 kilometer op ad Yangtze-floden og helt her op.”

Integritet betyder, at der er overensstemmelse mellem det vi mener, værdsætter eller har som ideal på den ene side, og det vi faktisk lever og gør på den anden.

Kærlige hilsener
Ole Vadum Dahl

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.