Forestil dig, at vi alle i overført betydning går rundt i livet med et klædeskab på ryggen, en slags psykisk walk-in-closet. Afhængigt af hvem vi møder skifter vi lynhurtigt og ubevidst til et outfit, der passer til situationen. Når nogen har det skidt, befinder vi os pludselig i sygeplejerskeuniformen, når nogen bryder reglerne ryger vi øjeblikkeligt i politiuniformen, når nogen intimiderer os, er vi med et tilbage i kravledragten osv. – Sidstnævnte er nok ved at være lidt trang! –

Vi kunne vælge at kalde det for situationsfornemmelse, at vi sådan er i stand til at skifte form i psykisk forstand, så hvad er problemet? – Så længe det fungerer for os, er det bestemt ok, men mange af os reagerer mere eller mindre ufrivilligt og bliver trætte, udbrændte og rundtossede i livet af at reagere og skifte så automatisk og ubevidst.

Mit arbejde går grundlæggende ud på at hjælpe mennesker med at opdage, hvad de har i deres psykiske klædeskab, få ryddet op i garderopen, og begynde – igen i overført betydning – at gå mere nøgne rundt i livet. Inde under de forskellige former eller uniformer gemmer vores frydefulde værenskerne sig. Det er det, jeg kalder for essensen. Livet som åndelig naturist er i modsætning til, hvad mange måske måtte tro, hverken sårbart eller utrygt. Når vi hviler ind i vores kerne uden at iklæde os ufrivillige sociale og kulturelle uniformer, begynder glæden, magien og kærligheden at præge vores hverdag, og vi føler os frie og stærke nok til at være autentiske og empatiske i alle livets situationer.

Min erfaring er, at terapi, selvudvikling og meditation kan være vigtige redskaber i processen med at afklæde os vores ydre roller og leve mere indefra og ud, men at der skal noget mere til, for at vi kommer til at leve stabilt og vedholdende fra vores ’nøgne’ sandhed, vores essens.

Derfor har jeg ud fra flere årtiers personlig og professionel erfaring tilrettelagt et kursusforløb, som over fem weekendmoduler giver dig kraftfulde redskaber til at blive åndelig naturist.

Se mere på www.vadumdahl.dk/kurser/modulbeskrivelser