Historien om manden der troede, han var et frø

Godnathistorier for voksne 4

En mand var en gang indlagt på den psykiatriske afdeling, fordi han var gået helt i frø. Ja, faktisk var han så identitetsforstyrret, at han troede, han var et fuglefrø.
Heldigvis kom han i en god behandling hos en førende psykiater på afdelingen, og efter nogle måneder var han tilsyneladende tilbage i sin normale selvfølelse og kunne udskrives fra hospitalet.
Under den afsluttende samtale takkede han psykiateren for den gode behandling og måtte trods alt smile lidt af sig selv.
“Tænk at jeg kunne komme så langt ud, at jeg troede, at jeg var et frø” sagde han til psykiateren. “Dejligt at være kommet tilbage til virkeligheden igen og vide at jeg er et menneske”.

Psykiateren ønskede ham alt godt frem efter, og manden forlod glad den psykiatriske afdeling.

En halv time senere dukkede manden dog op igen – ligbleg og med et skræmt udtryk i ansigtet. Han bankede på psykiaterens dør, og da psykiateren åbnede døren, sagde manden: “undskyld at jeg sådan forstyrrer. Lige en sidste ting. – Nu ved jeg jo godt, at jeg ikke er et frø, men hvad med fuglene?” –

Kender du det? Du har arbejdet med dit selvværd, og du er nået frem til, at du faktisk er en ok person. Selvfølgelig er du lige så værdifuld som alle andre. Men måske er du lidt i tvivl om, hvorvidt andre nu også synes, at du er så ok og værdifuld. – Samme historie – selvfølgelig på et andet og lidt mindre dramatisk plan.

Hvis du stadig har ubevidste sider af dig selv, som er selvkritiske, vil du sandsynligvis stadig føle dig dømt, nedvurderet eller nedprioriteret af andre. Vores psyke er desværre sådan indrettet, at den tillægger andre mennesker vores egne ubevidste holdninger.

Hvis du havde mulighed for at tjekke det ud, ville du i de fleste tilfælde opdage, at andre mennesker er meget mere positive overfor dig, end du selv tror,. Selvfølgelig vil der nu og da være mennesker, som på grund af deres egne psykiske udfordringer forholder sig kritisk og dømmende overfor dig, men hvis du grundlæggende har en reel positiv selvfølelse, vil du ikke blive ramt af deres negativitet. –

Så læg mærke til, om du bliver ramt på din selvfølelse af andre menneskers holdninger og adfærd. I så tilfælde har du måske stadig lidt at arbejde med omkring dit forhold til dig selv. – Og bare rolig! – Det er ikke så svært, hvis blot du har den rigtige tilgang til det.

Mange kærlige hilsner

Ole Vadum Dahl

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvad du ønsker skal du få – eller?

Hvad du ønsker skal du få – eller?

Måske vi går og drømmer om mirakler og forvandling, og ønsker os så inderligt, at lykken står os bi. Men sidder vi på hænderne og håber uden handling, så ligger vi som vi har redt, mens lykken går forbi. Ole Vadum Dahl I Jerusalem skulle der efter sigende være en...

Historien om de tre munke

Historien om de tre munke

Godnathistorier for voksne 8 Måske kender du historien om de tre munke. Munkene kommer fra hvert deres munkeorden og har en meget from og beskeden snak om fortrinene ved hvert deres kloster. Den første munk siger: "I må indrømme, at hvad angår samarittertjeneste og...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv