Historien om de tre munke

Godnathistorier for voksne 8

Måske kender du historien om de tre munke.
Munkene kommer fra hvert deres munkeorden og har en meget from og beskeden snak om fortrinene ved hvert deres kloster.

Den første munk siger: “I må indrømme, at hvad angår samarittertjeneste og næstekærlighed, er vi nok de førende i mit kloster.”

“Ja, kære bror”, siger den anden munk, “det er fuldstændigt rigtigt, men når det så kommer til sådan noget som teologi og bibelfortolkning, så må I da indrømme, at vi nok har et temmelig højt niveau i mit kloster.”

“Jo, jo, ” siger den tredje munk, “I har hver ret på jeres punkt, men når det kommer til ydmyghed, da er vi altså de bedste i mit kloster.”

Der er stor forskel på en ydmyghed, som udspringer af et åbent hjerte og en uskyldig undren over livets storhed på den ene side, og en ydmyghed der dybest set handler om at styrke sit image ud af til som et godt og beskedent menneske.

Den første form for ydmyghed kommer naturligt fra essensen vores værenskerne. Den anden udspringer snarere af et velpoleret spirituelt ego. Mon ikke anekdoten er selvforklarende.

Mange kærlige hilsner

Ole Vadum Dahl

PS. Hovedformålet med både mine events og mit mentorforløb er at hjælpe mennesker med at finde ind til det sted i vores inderste, hvor vi stadig er uskyldige og naturligt ydmyge overfor tilværelsen. Jeg kalder dette oprindelige sted inde i os for ‘essensen’. Det er også her, vi finder sindsro og centrering – selv i en turbulent tid, der ellers er præget af frygt og mismod hos rigtig mange.

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvad du ønsker skal du få – eller?

Hvad du ønsker skal du få – eller?

Måske vi går og drømmer om mirakler og forvandling, og ønsker os så inderligt, at lykken står os bi. Men sidder vi på hænderne og håber uden handling, så ligger vi som vi har redt, mens lykken går forbi. Ole Vadum Dahl I Jerusalem skulle der efter sigende være en...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv