Nu åbner samfundet op igen – gør du også?

Kategori:

Så står vi der ved afslutningen af halvandet år, hvor vi har været mere eller mindre kronisk lukket ned og begrænset i vores frihed og udfoldelsesmuligheder. Samfundet er på tærsklen til at åbne helt op igen og blive næsten som før. – Og så alligevel?! – Bliver det mon nogensinde som tidligere, og er det overhovedet godt, hvis det gør? –

 

For mange af os har hele corona-krisen også været en tid til refleksion og genovervejelser i forhold til, hvordan vi lever vores liv. –

Måske har vi overvejet, om vi vil fortsætte i samme retning som hidtil, eller om  vi efter krisen vil gå i en ny retning,  træde ud af hamsterhjulet, gøre alvor af at folde potentialet ud og leve et mere meningsfyldt, kærligt og knapt så stresset liv.

 

Uanset om vi har brugt nedlukningen til eksistentielle overvejelser eller ej, så er vi da nok overvejende glade for, at restriktionerne bliver ophævet, og at vi igen kan udfolde os mere frit både socialt og arbejdsmæssigt. – For mange af os bliver det dog nok et tilbagefald til hverdagens trummerum, hvis ikke det allerede er blevet det. For uanset hvor meget samfundet åbner op, så bliver vores liv ifølge min erfaring ikke mere frit og fantastisk, med mindre vi også åbner op i psykisk forstand. Den ultimative glæde, frihed og mening kommer indefra. – Ikke dermed sagt, at den ydre frihed ikke er ekstremt vigtig. Det er den, og det har mange af os nok virkelig fået øjnene op for det sidste halvandet års tid, mens vores grundlovssikrede frihedsrettigheder har været stærkt udfordret.

 

For mig er både den ydre og den indre frihed en forudsætning for et godt liv med masser af livskvalitet. Traditionelt har vi dog som samfund fokuseret meget ensidigt på den  ydre frihed, på den glæde og kærlighed der er baseret på ydre omstændigheder osv. Livet har imidlertid lært mig, at vi i ydre forstand kan have det som blommen i et æg både i forhold til relationer, arbejde, karriere, økonomi osv., og alligevel ikke være glade helt ind i sjælen, alligevel ikke føle os frie eller fyldt op med kærlighed. Med andre ord, er det  nok de færreste, som oplever at have et decideret fantastisk liv, selv om de set udefra burde have alt mulig grund til det. – Og hvorfor egentlig leve et liv, som er mindre end fantastisk, når nu det faktisk er muligt?

 

Hertil kommer, at når vi har overskud og trives i det indre, har vi langt mere overskud til hinanden. Når vi er fyldt op indefra af kærlighed, glæde, mening og indre frihed, er vi mere nærværende, givende, og opmærksomme – sådan helt naturligt, fordi vi ikke kan lade være, fordi vi har noget at dele.

 

Men hvordan finder vi ind til det overskud? Hvordan skaber vi os et fantastisk liv, hvor der er overskud til virkelig at leve i stedet for  at overleve?

 

Min erfaring er, at vi er nødt til at “vågne op” fra de ubevidste og automatiske psykiske mønstre, som vi alle mere eller mindre er i lommen på. Mange af os er som skuespillere, der har glemt, at vi er i gang med et drama. Vi forveksler vores sociale roller, vanemæssige tænkning og automatiske følelsesmæssige reaktioner med virkeligheden og mister kontakten til vores indre kilde til glæde, frihed og kærlighed. Vi mister den direkte oplevelse af “bare at være”, oplevelsen af vores sande identitet, vores essens.

 

Men heldigvis kan vi relativt let vågne op af hverdagens ofte ubehagelige trancer, træde ud af hamsterhjulet og genopdage det forunderlige og smukke i livet.

 

Det er, hvad jeg bl.a. giver mit bud på i det 24 ugers online mentorforløb, som starter den 5 oktober. Se mere på https://idacademy.dk/mentorforloebet/

Hvis du gerne vil have en lille smagsprøve på det, jeg her taler om, så kom og vær med til mit gratis webinar via zoom tirsdag den 14 september kl. 19.30-20-30.

 

KLIK DIG IND HER

 

Webinaret har jeg kaldt ‘Kom ud af form – og bliv åndeligt fit’ – en titel der handler om netop at bryde med de psykiske og adfærdsmæssige mønstre og former, som slår skår i vores glæde, frihed og gennerelle livskvalitet, og som derfor også begrænser vores overskud til hinanden. Kom og vær med. Det koster ikke noget.

Webinaret er også en introduktion til det 24 ugers online kursus- og mentorforløb, der netop har som et af sine vigtigste mål at hjælpe dig med at få din almindelige travle hverdagsliv til at gå op i en højre enhed med den frydefulde indre dimension af dig.

 

Kærlige hilsner
Ole

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Webinars

ID Academy & Ole Vadum Dahl

Tilmeld dig og læs mere om forskellige webinars og inspirationsmøder – helt gratis

TILMELD DIG 〉

IDimensions

Bliv en del af vores online kursusafdeling

På IDimensions……

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvor kommer lykken fra?

Hvor kommer lykken fra?

Jagter du som så mange andre lykken udenfor dig selv? Tænker du, at glæden og meningen med dit liv kommer med et godt parforhold, et bedre job, en bedre økonomi etc.? - Og ja, en dejlig kæreste, en fed karriere, en bedre løn og andre ydre omstændigheder kan godt give...

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

”Selvudvikling er ikke at udskifte vores negative forestillinger om os selv med et mere positivt selvbillede. Egentlig selvudvikling er at fremelske noget smukt og forunderligt, som allerede eksisterer inde i os” Ole Vadum Dahl Den berømte italienske kunstner...

Er virkeligheden virkelig?

Er virkeligheden virkelig?

”Uanset hvor tæt tågen er i dit liv, skinner solen altid lige bag skyerne” Ole Vadum Dahl Kender du det? Du sidder i flyet på startbanen, klar til take off på en grå og halvmørk vinterdag. Det har været gråt, grumset og halvmørkt i flere dage, og solen har slet ikke...

Online Mentorforløbet

24 ugers online forløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv