Intelligens

Kategori:

Nogen former for intelligens forekommer mig at være mere intelligente end andre. Den klogeste må være den, der har evnen til at vurdere, hvad der er vigtigst i livet.
– Ole Vadum Dahl

Kender du det, at  det du egentlig gerne vil, og det du konkret gør i dit liv, ikke altid hænger helt sammen?
Gør du sommetider livet mere besværligt for dig selv, end du faktisk behøvede, fordi du ikke  får stoppet op, får tjekket situationen rigtigt ud og får den afstemt med dine oprindelige gode intentioner og mål?
Fortsætter du nu og da mere eller mindre automatisk ud af en tangent, selv om du godt ved, at den ikke fungerer?
Er du midt i hverdagens travlhed og stress tilbøjelig til at glemme det, du godt ved er sandt og allervigtigst i dit liv?

De fleste af os havner på et tidspunkt i hamsterhjulet og glemmer, hvorfor vi egentlig gør det vi gør. Vi bliver taget af livets omstændigheder og får enten ikke taget de rigtige beslutninger eller får slet ikke taget nogen. Eller endnu værre, vi får igen og igen gjort noget, vi i bagklogskabens ulidelige klare lys godt kan se, giver os selv og andre unødvendige problemer.
Dermed får vi et langt fattigere liv end vi kunne, hvad livskvalitet angår.

Der findes mange former for intelligens. Den vigtigste må være evnen til at vurdere fra øjeblik til øjeblik, hvad der er allervigtigst i livet.

Heldigvis er vores intelligens ikke statisk. Den kan udvikles på mange fronter. De fleste af os er også langt mere intelligente, end vi selv ved, men vores intelligens bliver desværre ofte hæmmet ganske meget af spændinger, indre konflikter og et generelt alt for lavt niveau af nærvær, opmærksomhed og åbenhed.

Måske er det derfor, at adskillige videnskabelige undersøgelser uafhængigt af hinanden påviser, at mennesker bliver betragteligt mere intelligente, når de praktiserer en form for meditation, som faktisk fungerer for dem. Og vi bliver ikke kun kognitivt mere intelligente af at meditere.

Hvis vi mediterer på en måde, som ‘vækker’ vores essens – vores inderste og dybeste værenskerne, vores egentlige oprindelige identitet, så begynder vi, som buddhisterne siger, også at ‘tage gode beslutninger’. Vi bliver med andre ord mere ‘kloge på livet’ generelt.

Mere end 40 års erfaring med meditation har dog lært mig, at det er vigtigt at finde en meditationsmetode, som fungerer godt for os hver især. Mennesker er vidunderligt forskellige, og forskellige tilgange til meditation fungerer mere eller mindre godt fra person til person. Derfor er det vigtigt at få sparring fra en erfaren mentor, som kan hjælpe os med at finde den meditationsform, som fungerer bedst for os.

Hvis du gerne vil have en mere dybtgående og individualiseret træning i meditation og ikke har noget imod at blive lidt klogere på dig selv og livet, så kom og vær med i mit 24 ugers online kursus- og mentorforløb, hvor guidning og træning i meditation er en vigtig del af hele forløbet.
Læs mere på https://idacademy.dk/mentorforloebet/

 

Mange kærlige hilsner
Ole

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Webinars

ID Academy & Ole Vadum Dahl

Tilmeld dig og læs mere om forskellige webinars og inspirationsmøder – helt gratis

TILMELD DIG 〉

IDimensions

Bliv en del af vores online kursusafdeling

På IDimensions……

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Uskyld

Uskyld

“Det der gør uskylden i hjertet speciel, er at den både er blind og døv for sig selv” Ole Vadum Dahl Har du bevaret den uskyld i hjertet, som tillader dig at opleve livets skønhed og mystik, og som muliggør de dybe og inderlige møder med andre? Eller har en opvækst i...

Tid

Tid

”Både tiden der kommer og tiden der gik, er blot en tanke i dette eneste øjeblik” Ole Vadum Dahl Som tidligere uofficiel europamester i bekymring ved jeg om nogen, hvor nyttesløst og hvor meget spild af godt liv det er, at leve med en stor del af min opmærksomhed i en...

Skyggen

Skyggen

“Det i dig selv du ikke erkender, vil kaste sin skygge på venner og fjender” Ole Vadum Dahl Det menneskelige sind fungerer på den måde, at vi identificerer os med bestemte sider af vores personlighed og fornægter andre sider. Vi vil typisk helst forstå os selv som...

Online Mentorforløbet

24 ugers online forløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv