Tid

Kategori:

”Både tiden der kommer og tiden der gik, er blot en tanke i dette eneste øjeblik”
Ole Vadum Dahl

Som tidligere uofficiel europamester i bekymring ved jeg om nogen, hvor nyttesløst og hvor meget spild af godt liv det er, at leve med en stor del af min opmærksomhed i en fremtid, der ikke eksisterer. Som Mark Twain sagde: “Bekymringer er de problemer vi planlægger, som dog sjældent bliver til noget”.

Og ja, det er så en negativ fremtidsforestilling, men jeg kunne jo også være lidt af en drømmer og fortabe mig i fantastiske forestillinger om fremtiden, så jeg også gik glip af alle de muligheder og al det gode liv, som dette eneste uendelige øjeblik byder på. Vendingen “tomorrow never comes” er nok mere sand, end man lige tænker over, – og når vi nu alligevel er ved citaterne, så har John Lennon en gang sagt, at “livet er det der foregår, mens vi har travlt med at lave andre planer”.

Andre af os er måske verdensmestre i at hænge fast i fortiden, der heller ikke eksisterer – andet end som erindringer i hvert fald.
Jeg kender mange mennesker, som enten ønsker sig tilbage til de gode gamle dage, hvor alt var meget bedre, eller som er vrede og bitre over noget, som ikke længere sker i deres aktuelle liv.  – Hvad med dig?

Jeg vil gerne pointere, at vi med stor fordel kan trække på de livserfaringer vi har eller rydde op i ubehagelige erindringer.  Vi kan virkelig også få noget godt ud af at give vores liv en retning ved at opstille nogle gode mål og planlægge vores såkaldte fremtid, – men rigtig mange mennesker er enten så optaget af fortiden eller fremtiden, at de glemmer at leve der, hvor livet faktisk foregår og føles allermest intenst, – nemlig lige her og nu.

Endnu mere absurd bliver det, når vi opdager, at både fortid og fremtid kun er mentale konstruktioner i vores sind. Kun nuet eksisterer reelt. Resten er tankeprocesser.

Vores almindelige ego-bevidsthed har virkelig svært ved at være til stede her og nu. Det normale duale sind farer konstant frem og tilbage mellem tankerne om fortid og fremtid. Det er der ikke meget livskvalitet i.

Når vi genopdager vores dybeste identitet, vores essentielle værenskerne, vågner vi op til nuet, til dette øjeblik og erkender, at forventningens glæde langt fra er den største. Lykken, meningen og kærligheden springer ud af dette eneste uendelige øjeblik.

Hvis du har lyst til at finde dybere ind i din essens, din dybeste identitet og værenskerne og leve mere i nuet, så er det bestemt muligt. – Det har mere end 40 års personlig og professionel erfaring med terapi, coaching og meditation med al tydelighed vist mig, – og det føles som et af de dybeste og vigtigste formål med mit liv at videregive min erfaring omkring, hvordan vi lever mere i nuet fra vores inderste værenskerne.
Den måde jeg lige nu kan tilbyde at formidle mine visioner og erfaringer på, er igennem mit nye 24 ugers online kursus- og mentorforløb hvor  du har mulighed for at udvikle en essentiel livspraksis. Det er  din helt egen  unikke måde at udleve den spirituelle dimension af dig på, hvor du i langt højere grad lever i nuet ud fra din essens, og hvor den spirituelle dimension af dig får mulighed for at gå op i en højre enhed med det almindelige gode liv.
Se mere på https://idacademy.dk/mentorforloebet/

Mange kærlige hilsner
Ole

PS. Den 14. september kl. 19.30-20.30 har du mulighed for at deltage i i et webinar med titlen ‘Kom ud af form og bliv åndeligt fit’, hvor jeg vil fortælle mere om min tilgang til personlig og spirituel udvikling og give nogle små smagsprøver på, hvor intenst det kan være at deltage på et online kursus. – Det koster ikke noget at være med.
Læs mere og tilmeld dig: KLIK HER

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Webinars

ID Academy & Ole Vadum Dahl

Tilmeld dig og læs mere om forskellige webinars og inspirationsmøder – helt gratis

TILMELD DIG 〉

IDimensions

Bliv en del af vores online kursusafdeling

På IDimensions……

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Uskyld

Uskyld

“Det der gør uskylden i hjertet speciel, er at den både er blind og døv for sig selv” Ole Vadum Dahl Har du bevaret den uskyld i hjertet, som tillader dig at opleve livets skønhed og mystik, og som muliggør de dybe og inderlige møder med andre? Eller har en opvækst i...

Intelligens

Intelligens

Nogen former for intelligens forekommer mig at være mere intelligente end andre. Den klogeste må være den, der har evnen til at vurdere, hvad der er vigtigst i livet. - Ole Vadum Dahl Kender du det, at  det du egentlig gerne vil, og det du konkret gør i dit liv, ikke...

Skyggen

Skyggen

“Det i dig selv du ikke erkender, vil kaste sin skygge på venner og fjender” Ole Vadum Dahl Det menneskelige sind fungerer på den måde, at vi identificerer os med bestemte sider af vores personlighed og fornægter andre sider. Vi vil typisk helst forstå os selv som...

Online Mentorforløbet

24 ugers online forløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv