Fem fantastiske måder du kan oppe dig på i dit liv

Kategori:

Den 5. oktober starter jeg endnu et intenst online kursus- og mentoring-forløb ud fra den nye kosmologi, som jeg har kaldt ‘Den pentagrale vision’. – (pentagral er en sammensætning af ordene penta, der betyder 5 og integral som betyder helhedsorienteret, så altså en 5-dimensionel holistisk vision)

Det er  et dybtgående transformativt udviklingsforløb, hvor du får mulighed for at få min sparring  til at udvikle din egen  unikke jordnære spirituelle livspraksis. Forløbet er mit tilbud  om at være underviser og mentor for dig og de andre deltagere, dele mine mere end 40 års spirituel erfaring med jer og støtte jer i at få det almindelige gode liv til at gå op i en højere enhed med den spirituelle dimension af jer.

Der er 5 vigtige hovedveje til  at udvikle os på en bæredygtig, helhedsorienteret og langtidsholdbar måde i den spirituelle livspraksis, som knytter sig til den pentagrale vision. Det handler om at vokse op, åbne op, rydde op, vågne op og at lyse op.

 

Lad mig lige sige lidt mere om de 5 op’er:

At vokse op
Vi kan stadig vokse som voksne, vokse i vores etik og sociale begavelse, i vores måde at anskue livet på, i vores tillid til tilværelsen og det der er større end os selv, vokse i vores evne til at reflektere over os selv og se os selv ærligt og kærligt i øjnene osv.

Hvis ikke vi vokser op, parallelt med at vi arbejder med personlig og spirituel udvikling, bliver vores spiritualitet nemt til legaliseret narcissisme i stedet for reel udvikling, og vi bliver til nogle store selvhøjtidelige spirituelle egoer i stedet for at realisere vores essens. Derfor er det en vigtig del af den essentielle livspraksis, som jeg formidler på mit 24 ugers kursus- og mentorforløb, at vi arbejder med at vokse op.

At åbne op
Buddhisterne siger, at udvikling er ligesom en fugl med to vinger. Den ene vinge er bevistheden, den anden er kærligheden. hvis ikke begge vinger er foldet ud, kan fuglen ikke flyve. – Er det ikke smukt?
Og sådan er det også med en balanceret og livsnær spirituel livspraksis. Den må nødvendigvis handle om at åbne hjertet og åbne op overfor hinanden. Det skal ikke forstås i sentimental forstand. Sommetider er det mest kærlige at sætte en sund og nødvendig grænse, men jeg tror, de fleste vil være enige med mig i, at verden har brug for mere åbenhed, mere hjerte og mere medfølelse. Og faktisk betragtr jeg ikke en livspraksis som spirituel, med mindre vi også åbner op og udvikler vores hjertekapacitet. For mig er kærligheden en uadskillelig del af ægte spiritualitet.

At rydde op
Når vi begynder at vågne op til, hvem vi i virkeligheden er bag ved vores ego-identitet, og vi får adgang til nye og mere vågne måder at erkende livet på, begynder skeletterne typisk at vælte ud af skabet. Dyb meditation og andre transformative psykospirituelle processer virker som et forstørrelsesglas på det, der måtte være ubevidst og ubearbejdet i psyken. Derfor er det ekstremt vigtigt at ryde op i den psykiske bagage. Så arbejdet med projektioner og skygger er en væsentlig del af den spirituelle livspraksis, du lærer på mentorforløbet.

At vågne op
Det fjerde af de 5 op’er , vi beskæftiger os med i den spirituelle livspraksis som du bliver introduceret til på mentorforløbet er at vågne op..
Vi arbejder her med at vågne op af de ofte trancelignende sindstilstande vi befinder os i, når vi bliver taget af manglende selvværd, utilstrækkelighedsfølelse, stress, overansvarlighed, selvkritik, perfektionisme osv. osv.
og så handler det gennem hele mentorforløbet om at vågne op til det, vi i virkeligheden er, vores egentlige “sande” identitet, som jeg også ofte kalder for essensen. Ordet essens kommer ud af den latinske rod “esse”, der betyder “at være”. Og det er lige nøjagtig det vi er, ren væren, ren bevidsthed. og når vi vågner op og genfinder vores helt enkle væren og begynder at leve vores lev der fra, skiftr vores liv fuldstændigt karakter, og livskvaliteten vokser enormt.

At lyse op
Sufierne, de arabiske mystikere siger, at der er tre slags mennesker : Det verdslige menneske, der fortaber sig bevidstløst i verdens fænomener, i deres følelser, begær, konflikter osv. – Så er der det spirituelle menneske, der finder ind til sin essens, men som trækker sig fra verden og ikke ønsker at beskæftige sig med det almindelige livs udfordringer. – Og endelig er der det, de kalder for det fuldkomne menneske. Det er det menneske, som har genfundet sin essens, sin sjæl, og som går ud og besjæler og beriger verden og det almindelige gode liv med sit lys. Igen, er det ikke smukt?

 

Så den essentielle livspraksis på mentorforløbet handler også om, hvordan vi kan stå ved vores lys og gå ud og lyse op i en verden, der i den grad trænger til det. Mange af os har i stedet for vane at slukke vores fakkel, hvis vi kommer  ind i et rum, hvor andre ikke har tændt deres.

På mentorforløbet arbejder vi med at ‘oppe’ os  indenfor hele 7 livsområder, der svarer til indholdet af det, man indenfor den klassiske yoga har kaldt for chakraerne. Se mere på ID-mentorforløbets webside.
https://idacademy.dk/mentorforloebet/

Hvis du gerne vil høre mere og have en lille smagsprøve på noget  af det, vi kommer til at beskæftige os med på mentorforløbet, vil jeg gerne invitere dig med til et gratis webinar torsdag den 23. september kl. 19.30-20.30.
Webinaret der bliver afholdt via Zoom, har fået titlen ‘5 fantastiske måder af oppe sig på’, og du kan tilmelde dig via dette link: KLIK DIG IND HER

Hav en vidunderlig dag.

Mange kærlige hilsner
Ole

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Webinars

ID Academy & Ole Vadum Dahl

Tilmeld dig og læs mere om forskellige webinars og inspirationsmøder – helt gratis

TILMELD DIG 〉

IDimensions

Bliv en del af vores online kursusafdeling

På IDimensions……

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvor kommer lykken fra?

Hvor kommer lykken fra?

Jagter du som så mange andre lykken udenfor dig selv? Tænker du, at glæden og meningen med dit liv kommer med et godt parforhold, et bedre job, en bedre økonomi etc.? - Og ja, en dejlig kæreste, en fed karriere, en bedre løn og andre ydre omstændigheder kan godt give...

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

”Selvudvikling er ikke at udskifte vores negative forestillinger om os selv med et mere positivt selvbillede. Egentlig selvudvikling er at fremelske noget smukt og forunderligt, som allerede eksisterer inde i os” Ole Vadum Dahl Den berømte italienske kunstner...

Er virkeligheden virkelig?

Er virkeligheden virkelig?

”Uanset hvor tæt tågen er i dit liv, skinner solen altid lige bag skyerne” Ole Vadum Dahl Kender du det? Du sidder i flyet på startbanen, klar til take off på en grå og halvmørk vinterdag. Det har været gråt, grumset og halvmørkt i flere dage, og solen har slet ikke...

Online Mentorforløbet

24 ugers online forløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv