Vær dig selv – de andre er taget

Kategori:

“Vær dig selv – De andre er taget”
– Oscar Wild

Hvad vil det egentlig sige at være sig selv? ER det at være en enspænder der trækker sig fra andre, er det at være en selvoptaget egoist, et menneske uden hæmninger eller en person som i ærlighedens navn dumper sin negativitet på andre uden hensyn til, hvordan det måtte føles for dem? – Ikke hvis du spørger mig!

At være sig selv er for mig at være naturligt, afslappet og åbent til stede, uden at ville foregive et bestemt billede af sig selv. I dybeste forstand er det at hvile i sin indre kerne med en dyb og harmonisk oplevelse af bare at være.

Hvor meget mere overskud har vi ikke, når præstationsangsten, følelsen af ikke at være god nok eller andre former for negativ selvbevidsthed er væk i kortere eller længere perioder? – Hvor meget mere nærværende og empatiske er vi ikke overfor hinanden, når vi mærker friheden ved at leve fra vores essens, vores dybeste og inderste identitet?

Nogle mennesker vil fortælle dig, at du er egoistisk og selvoptaget, hvis du bryder ud af rollen som den alt for flinke, den overansvarlige, den der ikke længere vil være skraldespand for deres psykiske affald osv.. Andre vil skamme dig ud eller forsøge at give dig skyldfølelse, hvis du ikke længere er så let at manipulere med, fordi du hviler mere i din egen indre sandhed. Ja, og nogle mennesker bliver så bange for at miste kontrollen over dig, når du hviler mere i din kerne, at de vil mistænkeliggøre og kritisere mennesker, som forsøger at støtte dig i at blive mere dig selv i denne dybere forstand.

Min erfaring er, at vi bliver naturligt langt mere kærlige og sociale, når vi begynder at leve indefra og ud i stedet for hele tiden at skulle leve op til andres forventninger. Vi bliver langt mere generøse med vores energi og omsorg, når vi er i harmoni med det, vi i virkeligheden er. Først når vi finder ind til den vi dybest set er bag alle etiketterne og selvbillederne, er vi helt frie til at udtrykke den kærlighed og medfølelse, som er så grundlæggende en egenskab ved vores essens. Ordet ‘essens’ kommer ud af den latinske rod ‘esse’, der betyder ‘at være’.

Hvis noget af det ovenstående vækker genklang hos dig, og hvis du har lyst til at få del i mine praktiske erfaringer i forhold til at ‘vågne op’ fra egoets mere eller mindre ubevidste roller og reaktioner, og ‘vågne op til’ den dybere ‘spirituelle’ identitet, så er der i dette efterår en mulighed for at deltage i et nyt meget dybtgående online kursus- og mentorforløb, hvor jeg gennem 24 uger dels vil dele 40 års personlig og professionel erfaring med personlig og praktisk spirituel udvikling med dig, og dels introducere dig til en dybt fascinerende livsnær og praktisk kosmologi, som de senere år er kommet til mig som en slags vision i form af holografiske billeder.
Læs mere om det 24 ugers online kursus- og mentorforløb på https://idacademy.dk/mentorforloebet/
Her vil du også kunne læse mere om ‘Den pentagrale vision’, som jeg har kaldt kosmologien.

Hvis du har lyst til at deltage i en lille introduktion til den pentagrale vision og mentorforløbet og få en smagsprøve på den gode atmosfære som opstår, når vi mødes online, har du mulighed for at deltage i et gratis webinar via zoom 30. september kl. 19.30-20.30.

Se mere og tilmeld dig: KLIK DIG IND HER

Mange kærlige hilsner
Ole

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvor kommer lykken fra?

Hvor kommer lykken fra?

Jagter du som så mange andre lykken udenfor dig selv? Tænker du, at glæden og meningen med dit liv kommer med et godt parforhold, et bedre job, en bedre økonomi etc.? - Og ja, en dejlig kæreste, en fed karriere, en bedre løn og andre ydre omstændigheder kan godt give...

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

”Selvudvikling er ikke at udskifte vores negative forestillinger om os selv med et mere positivt selvbillede. Egentlig selvudvikling er at fremelske noget smukt og forunderligt, som allerede eksisterer inde i os” Ole Vadum Dahl Den berømte italienske kunstner...

Er virkeligheden virkelig?

Er virkeligheden virkelig?

”Uanset hvor tæt tågen er i dit liv, skinner solen altid lige bag skyerne” Ole Vadum Dahl Kender du det? Du sidder i flyet på startbanen, klar til take off på en grå og halvmørk vinterdag. Det har været gråt, grumset og halvmørkt i flere dage, og solen har slet ikke...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv