Uskyld

Kategori:

“Det der gør uskylden i hjertet speciel, er at den både er blind og døv for sig selv”
Ole Vadum Dahl

Har du bevaret den uskyld i hjertet, som tillader dig at opleve livets skønhed og mystik, og som muliggør de dybe og inderlige møder med andre? Eller har en opvækst i en kultur der er baseret på mistillid, lært dig at forskanse dig bag mistro, skepsis og vagtsomhed?

For mig er uskyld en smuk og livsbekræftende egenskab hos mennesker. At være uskyldig i denne betydning handler ikke om  at være fejlfri eller om aldrig at kvaje sig. Det handler om at være åben og tillidsfuld fra hjertet.

Når vi møder mennesker, som har bevaret deres uskyld, føles det som regel fantastisk rart, fordi de møder os fordomsfrit og oprigtigt interesseret  uden agendaer eller forsøg på at fremstille dem selv i et bestemt lys. Det virker som om, de slet ikke har nogen opmærksomhed på deres egen rolle eller fremtoning. Hele opmærksomheden går i retningen af den eller det, de har deres opmærksomhed på. For mig at se er denne form for åbenhjertighed faktisk en forudsætning for virkelig dybe og nærende møder med andre, –  det jeg også kalder for ‘sjælemøder’.

Når vi et øjeblik afklæder os vores psykiske rustning og tør lade tvivlen og usikkerheden komme andre til gode, vil vi i de fleste tilfælde opleve, at vi har meget mere til fælles med hinanden og er langt mere forbundet med hinanden, end vi nogensinde havde forestillet os. – Vi kan alle genfinde uskylden i hjertet.

Vi kan alle genfinde vores sjæl. Bag alle de tillærte sociale roller, den livshæmmende negative selvbevidsthed og den indgroede usikkerhed og skepsis banker der stadig et hjerte af guld. Vores oprindelige essentielle identitet, vores sjæl er der stadig lige her i øjnene bag øjnene, i hjertet bag hjertet.

Formålet med mine events og kursusforløb er bl.a. at vise, hvor relativt let det er at finde ind til uskylden igen og dermed virkeliggøre det, vi alle længes efter – uanset om vi ved det eller ej – nemlig at føle os forbundet med hinanden og livet.
Det gælder selvfølgelig også en væsentlig del af det 24 ugers online mentorforløb, som nu bliver udbudt på ID WebAcademy.
Se evt. mere på https://idacademy.dk/mentorforloebet/

Mange kærlige hilsner
Ole

PS.
Hvis du vil være med på et af mine gratis webinarer, hvor du får en lille smagsprøve på noget af alt det, jeg deler her, så kig ind på: https://webacademy.idacademy.dk/mentorforloebet-inspiration-og-infomoeder
Her kan du tilmelde dig det næste online event.

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Tid

Tid

”Både tiden der kommer og tiden der gik, er blot en tanke i dette eneste øjeblik” Ole Vadum Dahl Som tidligere uofficiel europamester i bekymring ved jeg om nogen, hvor nyttesløst og hvor meget spild af godt liv det er, at leve med en stor del af min opmærksomhed i en...

Intelligens

Intelligens

Nogen former for intelligens forekommer mig at være mere intelligente end andre. Den klogeste må være den, der har evnen til at vurdere, hvad der er vigtigst i livet. - Ole Vadum Dahl Kender du det, at  det du egentlig gerne vil, og det du konkret gør i dit liv, ikke...

Skyggen

Skyggen

“Det i dig selv du ikke erkender, vil kaste sin skygge på venner og fjender” Ole Vadum Dahl Det menneskelige sind fungerer på den måde, at vi identificerer os med bestemte sider af vores personlighed og fornægter andre sider. Vi vil typisk helst forstå os selv som...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv