Hvem er du loyal overfor?

Kategori:

“Der er stor forskel på, om vi er loyale overfor andres forventninger, eller om vi er tro overfor vores dybeste værdier i livet. I det første tilfælde kan du være så godt som sikker på at miste dig selv. I det andet at meningen med og glæden ved livet vokser”.
– Ole Vadum Dahl

– Lider du sommetider af hensynsbetændelse eller en overdrevet loyalitet overfor andres forventninger til dig?
– Sker det mon sommetider, at du rationaliserer dit manglende mod til at følge dit hjerte og din indre sandhed med, at du vil komme til at skuffe, svigte eller såre nogen?
– Er du bange for at blive betragtet som en egoist eller som selvoptaget, hvis du holder op med at tage for meget ansvar for andres følelser og behov på bekostning af dit eget liv?

Hvis du umiddelbart kan sige ja til det ovenstående, er du måske –  som utroligt mange andre – ved at miste dig selv og gå glip af det, du er her for.

Hvad er det nu, vi hører, når vi skal ud at flyve, og der bliver givet sikkerhedsinstruktioner af flypersonalet. Noget i retningen af, at hvis der opstår undertryk i kabinen og iltmaskerne falder ned, så anbring først masken over din egen næse og mund, før du hjælper andre.
Hvorfor? –
Fordi du ikke har ilt til overhovedet at hjælpe andre, hvis ikke du sørger for først at have tilstrækkeligt med ilt selv.

Sådan er det også med resten af livet. Hvis ikke du følger dit hjerte og dine dybeste værdier i livet, brænder du ud og mister dig selv. Så er der til sidst ikke meget andet end bitterhed tilbage overfor dem, hvis forventninger du forsøger at leve op til.

Første trin er at være ærlig overfor dig selv og finde ud af, hvad du selv føler er vigtigt og sandt. Hvad skal der til, for at dit eget liv er værdigt og meningsfuldt? Hvilke drømme skal du selv have levet ud, for at du virkelig kan tænke tilbage på et godt liv, når du en dag skal herfra.

Næste trin er at tage mod til at springe ud af skabet og få levet dit liv. – Vent bare at se, hvor meget mere livsglæde og energi du så får at dele med andre – og det endda fra et helt andet sted.

Mange kærlige hilsner
Ole

PS. Se evt. mere om min tilgang til livet og til udvikling på https://www.vadumdahl.dk

PS. PS. Del endelig dette lille skriv med andre, som eventuelt kunne have glæde af at læse det. – og følg https://facebook.com/olevadumdahl hvis du gerne vil have flere input fra mig.

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Webinars

ID Academy & Ole Vadum Dahl

Tilmeld dig og læs mere om forskellige webinars og inspirationsmøder – helt gratis

TILMELD DIG 〉

IDimensions

Bliv en del af vores online kursusafdeling

På IDimensions……

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Er du interessant, eller er du interesseret?

Er du interessant, eller er du interesseret?

“Langt større end den kortvarige glæde ved at  være interessante for andre, er den dybe og varige glæde ved at være interesseret i livet.” Ole Vadum Dahl Har du lagt mærke til, at det er et hårdt job at være god nok, attraktiv nok, interessant nok osv. osv. for andre?...

Tilgivelse

Tilgivelse

“Tilgivelse er ikke at glemme det, der er sket. Tilgivelse er at slippe bindingen til det der skete og den, der forurettede dig, og give din fulde energi og opmærksomhed til at leve livet helt igen”. Ole Vadum Dahl For mange år siden, da jeg stadig arbejdede som...

Er du modig?

Er du modig?

“At være modig er ikke at være frygtløs. At være modig er netop at frygte noget og gøre det alligevel. Så hvis du er bange for at gøre noget, som føles rigtigt at gøre, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal lade være, men at du er modig, hvis du gør det”. Ole...

Online Mentorforløbet

24 ugers online forløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv