Er du modig?

Kategori:

“At være modig er ikke at være frygtløs. At være modig er netop at frygte noget og gøre det alligevel. Så hvis du er bange for at gøre noget, som føles rigtigt at gøre, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal lade være, men at du er modig, hvis du gør det”.
Ole Vadum Dahl

Frygt har for mig personligt aldrig været noget kriterium eller nogen undskyldning for ikke at gøre noget. Så havde jeg været totalt handlingslammet i hele min ungdom, hvor jeg led frygteligt af angst.

Desværre oplever jeg, at rigtig mange mennesker afstår fra at følge deres hjerte og deres indre sandhed, fordi de er bange for andres reaktioner, for at blive afvist, for at fejle osv. – Er det dig?

Husk at det dybest set er dine egne ubehagelige følelser, du er bange for, – ikke andres reaktioner.
Læg mærke til, at vi reelt snarere frygter de følelser vi vil opleve, hvis andre ser skævt til os, kritiserer os, nedfør os, afviser os, etc. end det er selve deres reaktion i sig selv.
Derfor handler det i virkeligheden om at tage mod til sig og turde mærke alle slags følelser. – Hvis du er villig til at mærke usikkerhed, ensomhed, flovhed, utilstrækkelighed eller lignende ubehagelige følelser, er det langt lettere at tage mod til sig, følge sit hjerte og tage en nødvendig chance.

Nå, men mit hovedbudskab er, at vi ikke skal lade angsten og frygten styre vores liv. Så bliver det et meget begrænset og middelmådigt liv vi får. Jeg taler af erfaring. Efter mange års angst og usikkerhed som ung besluttede jeg mig for at konfrontere alt det, jeg var bange for. – Eller rettere, jeg valgte at konfrontere alle de ubehagelige følelser i mig selv, som jeg var bange for at mærke. Jeg øvede mig intenst i at rumme alle slags følelser, og det satte mig gradvist fri. Trin for trin blev jeg mere modig, sprang mere og mere ud i situationer, som jeg tidligere havde været bange for, og fik i den grad et langt bedre liv.

Der er en væsentlig ting, jeg gerne vil pointere, når vi taler om at tage mod til sig og flytte grænser. Det er vigtigt, at det vi springer ud i og udfordrer os selv på, er meningsfuldt og i overenstemmelse med vores dybere livsværdier.
Så da jeg selv for alvor begyndte at træde ud af bekvemmelighedszonen, og i højere grad begyndte at ‘risikere pelsen’, mærkede jeg altid efter, om det gav mening at gøre de ting, jeg udfordrede mig selv på.
Jeg mærkede med andre ord godt efter, hvad jeg reelt ville have lyst til at gøre, hvis jeg altså ikke var bange for det.

Der er ikke nogen grund til at gøre noget, man er bange for, som ikke giver mening, eller som ikke føles rigtigt. Det er kun meningsfuldt at konfrontere frygten og angsten for noget, som man egentlig gerne ville gøre. Ellers er det bare Jack-ass!

Glæden ved at tage mod  til sig og følge sit hjerte, risikere en afvisning eller et flop osv. er kæmpe stor. Det er ikke engang nødvendigt at lykkes med alt det, vi kaster os ud i. Bare tilfredsstillelsen ved at have været modige og have kastet os ud i det og gjort forsøget, kan være nærmest ekstatisk og give selvtillid.
Igen, – jeg taler af erfaring. Det har ikke været let, men hvem siger, at det skal være det? 💪🏻

Mange kærlige hilsner
Ole

PS. Prøv at være lidt modig i denne uge! – Små skridt i starten og så kvantespringene i næste uge! 🤩

PS. PS: Hvis du er interesseret i, hvordan jeg arbejder med følelser og kunsten at leve sit liv fuldtud, så kom og få en smagsprøve på mit online webinar ‘tid til forandring’ den 2. november kl. 19-20. Det er gratis at være med.

Læs mere: KLIK HER

 

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvor kommer lykken fra?

Hvor kommer lykken fra?

Jagter du som så mange andre lykken udenfor dig selv? Tænker du, at glæden og meningen med dit liv kommer med et godt parforhold, et bedre job, en bedre økonomi etc.? - Og ja, en dejlig kæreste, en fed karriere, en bedre løn og andre ydre omstændigheder kan godt give...

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

”Selvudvikling er ikke at udskifte vores negative forestillinger om os selv med et mere positivt selvbillede. Egentlig selvudvikling er at fremelske noget smukt og forunderligt, som allerede eksisterer inde i os” Ole Vadum Dahl Den berømte italienske kunstner...

Er virkeligheden virkelig?

Er virkeligheden virkelig?

”Uanset hvor tæt tågen er i dit liv, skinner solen altid lige bag skyerne” Ole Vadum Dahl Kender du det? Du sidder i flyet på startbanen, klar til take off på en grå og halvmørk vinterdag. Det har været gråt, grumset og halvmørkt i flere dage, og solen har slet ikke...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv