Selvudvikling, selvindvikling eller selvafvikling?

Kategori:

”Selvudvikling er ikke at udskifte vores negative forestillinger om os selv med et mere positivt selvbillede.
Egentlig selvudvikling er at fremelske noget smukt og forunderligt, som allerede eksisterer inde i os”
Ole Vadum Dahl

Den berømte italienske kunstner Michelangelo skulle engang være blevet spurgt, hvordan han dog frembragte sine fantastiske skulpturer ud af de rå marmorblokke – Og hans svar var: “De er der jo allerede, – man skal blot hugge det overflødige bort”.

Jeg kan ikke finde noget smukkere billede på, hvad egentlig menneskelig udvikling er.
For mig handler personlig eller spirituel udvikling ikke om, at vi skal lave os om eller udskifte negative selvbilleder med nogle mere positive forestillinger om os selv.
Selvudvikling i ordets dybeste forstand er netop at fremelske noget smukt og forunderligt, der allerede findes inde i os. – Jeg kalder det for “essensen” eller “sjælen”.

Når vi “tager det overflødige bort” og frigør vores dybeste værenskerne, det essentielle selv, åbner vi for den indre kilde til glæde, kærlighed, mening og frihed, som virkelig gør livet værd at leve.
Den selvfølelse, vi oplever, når vi frigør vores essentielle selv, går langt ud over det, vi normalt forstår som selvtillid eller et godt selvværd. Det er en langt dybere oplevelse af at være dig, som er vidunderligt fri for sammenligninger med andre mennesker og begreber om at være god nok, slå til, være for meget eller for lidt etc.

Denne proces med at ‘tage det overflødige bort’ og blive endnu mere af det, du allerede dybest set er, har igennem mange år været – og er stadig –  et helt  afgørende omdrejningspunkt i mit arbejde med mennesker.
Uanset om du deltager på mit 1-årige online mentorforløb eller på min 5D coach-uddannelse, vil arbejdet med at finde ind i essensen og folde det smukkeste og fineste ud af, hvem du er, være den røde tråd i forløbet.

Se mere og tilmeld dig eventuelt her:
5d-mentor.dk 
5d-coach.dk

Hvis du gerne vil have en lille personlig ‘smagsprøve’ på, hvad jeg mener med dette, så kom og vær med på en af mine online aftenworkshops med titlen ‘Ind i essensen’.
Næste gang er den 6. marts kl. 19:00
Se mere og tilmeld dig: KLIK HER

Mange kærlige hilsner
Ole

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

Hvor kommer lykken fra?

Hvor kommer lykken fra?

Jagter du som så mange andre lykken udenfor dig selv? Tænker du, at glæden og meningen med dit liv kommer med et godt parforhold, et bedre job, en bedre økonomi etc.? - Og ja, en dejlig kæreste, en fed karriere, en bedre løn og andre ydre omstændigheder kan godt give...

Er virkeligheden virkelig?

Er virkeligheden virkelig?

”Uanset hvor tæt tågen er i dit liv, skinner solen altid lige bag skyerne” Ole Vadum Dahl Kender du det? Du sidder i flyet på startbanen, klar til take off på en grå og halvmørk vinterdag. Det har været gråt, grumset og halvmørkt i flere dage, og solen har slet ikke...

Er du interessant, eller er du interesseret?

Er du interessant, eller er du interesseret?

“Langt større end den kortvarige glæde ved at  være interessante for andre, er den dybe og varige glæde ved at være interesseret i livet.” Ole Vadum Dahl Har du lagt mærke til, at det er et hårdt job at være god nok, attraktiv nok, interessant nok osv. osv. for andre?...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv