Den frydefulde vej til en bedre selvværdsfølelse

Kategori:

Trivsel og identitet del 6

Higer du efter andres anerkendelse ? – Går du  sommetider på kompromis med dine egne ønsker og værdier for at få andres accept? – Bliver du en gang imellem lidt for ‘pleasende’ for at blive  værdsat af andre?

Hvis ja, så reagerer du som de fleste. – Rigtig meget af det der foregår mellem mennesker, handler mere eller mindre ubevidst om at få andres anerkendelse og værdsættelse. Det præger de fleste af vores relationer, det billede vi forsøger at skabe på  de sociale medier og de mål  og ambitioner vi har for vores liv. – men hvorfor!?

Fordi overraskende mange af os har et ‘ikke så godt’ selvværd. –

Er du i tvivl om hvad jeg mener, så vend den lige rundt en gang. – Hvis du eksempelvis hade en virkelig god selvværdsfølelse, ville du så have behov for, at andre konstant skal anerkende, værdsætte og acceptere dig? – Nej vel?! –

Som du sikkert har hørt mig sige et utal af gange før, så bliver forholdet til andre aldrig meget bedre end vores forhold til os selv. Derfor er en dyb indefra oplevelse af at have værdi og være betydningsfuld så vigtig for vores livskvalitet generelt og for vores relationer i særdeleshed.

Hvis du abonnerer på min Youtube-kanal eller min nyheds-mailingliste, har du måske set de fem foregående videoer i denne lille serie om selvtillid, selvværd, selvrespekt og selv-væren. I videoen her, som er den sjette i rækken, tager vi emnet selvværd op igen, og denne gang fortæller jeg om en eksistentiel og meget  livsbekræftende vej vi kan gå for at styrke vores selvværdsfølelse.

Der er naturligvis mange tilgange til at styrke selvværdsfølelsen,, og i denne video giver jeg et konkret eksempel på en fremgangsmåde, der reelt vil højne selvværdet på en måde, som markant mindsker vores behov for andres anerkendelse og accept, samtidigt med at vi både udvikler mere empati    og bliver endnu bedre til i dybeste forstand at være os selv.

Først når vi reelt erkender vores betydning og værdi fra et dybt sted indeni, bliver vi i stand til at bidrage til verden på en måde, der kommer naturligt indefra  ud fra et psykisk overskud.

Se hvordan ved at her:

 

Jeg er altid glad for et like. Så ved jeg, at du har fået et eller andet ud af at se videoen. Og husk at abonnere på min Youtube-kanal, hvis du vil have besked, når der kommer flere videoer i samme serie eller af samme slags. – https://www.youtube.com/@kanalvadumdahl

 

Hvis du vil gøre en kæmpe forskel !

Har du lyst til at gøre en positiv forskel i verden og bidrage til både din egen og andre menneskers trivsel og livskvalitet, vil jeg gerne invitere dig til at se på to uddannelsesforløb, som jeg har haft fornøjelsen af at udvikle og lancere i Danmark.

Er du eksempelvis fascineret af menneskelige relationer og kommunikation, tilbyder jeg en 20 ugers relationscoach-uddannelse med teori, praktisk  færdighedstræning og supervision, der vil give dig en værktøjskasse med kraftfulde metoder til at udvikle menneskers relationskompetencer. Da vores evne til at relatere og kommunikere er altafgørende for vores livskvalitet og generelle trivsel, kan jeg ikke forestille mig noget vigtigere sted at sætte ind og gøre en forskel.

Se mere på http://www.5d-relationscoach.dk

Kunne du tænke dig at gøre en forskel der virkelig batter for andre og deres selvfølelse, vil jeg anbefale, at du går ind på https://www.idacademy.dk og kigger på den 4-årige ID Psykoterapeutuddannelse, som netop arbejder med både de velfungerende og de mere udfordrende og livshæmmende sider af vores personlighed og med den mere eller mindre positive selvfølelse, som følger med de forskellige sider.

ID Psykoterapeutuddannelsen, som jeg grundlagde i 1998, er i dag en anerkendt holistisk psykoterapiuddannelse, som både er certificeret af Dansk Psykoterapeutforening og kvalitetsgodkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier for private psykoterapeutuddannelser. –

ID Academy der udbyder den 4-årige ID Psykoterapeutuddannelse,  er et af Danmarks absolut førende uddannelsessteder for psykoterapi, har eksisteret lige så længe som uddannelsen, og har afdelinger i både København og Århus.

Mange kærlige hilsner
Ole Vadum Dahl

Del endelig dette indlæg med alle, der kunne have glæde af at se det.

Søg på bloggen

Mere med Ole

Online

Mentorforløb

Læs mere om Ole Vadum Dahls online mentorforløb.

Læs mere her

Online

Tag en online relationscoach uddannelse

Med Ole Vadum Dahl…

LÆS MERE 〉

Lær mere

Relaterede indlæg

5 trinløse trin ind til dit essentielle selv

5 trinløse trin ind til dit essentielle selv

Guidet meditation - Trivsel og identitet del 8 I denne ottende og sidste video i min lille serie om selvfølelsen fokuserer vi igen på det essentielle selv, vores dybeste oplevelse af identitet og af at være til. I de foregående videoer har jeg præsenteret fbåde...

Du har allerede gjort det meget bedre end du tror!

Du har allerede gjort det meget bedre end du tror!

2 veje til en bedre selvtillid Hvad mener jeg mon med det? Se videoen nedenfor og find ud af, hvad jeg taler om. Hvis du abonnerer på min Youtube-kanal eller min nyheds-mailingliste, har du måske set de fire foregående videoer i denne lille serie om hhv. selvtillid,...

Online Mentorforløb

Inspiration, sparring & udvikling i et nyt perspektiv