Historien

Ole Vadum Dahl er født i 1956 i Kolding. Som ca. 16-årig mistede han det meste af sit syn på grund af en nethindesygdom, hvad der fik ham til at droppe sine planer om at blive professionel tegner. I stedet slog han sig på musikken og studerede i en årrække musik på Musikvidenskabeligt institut på Århus Universitet.

I slutningen af 70-erne begyndte Ole på grund af en personlig krise at interessere sig for terapi og personlig udvikling. Det blev starten på en ny epoke i hans liv, hvor han intenst kastede sig over et stort antal terapiformer, meditationsteknikker og personlige udviklingssystemer.
Ole blev dog relativt hurtigt klar over, at han ikke ville nøjes med at hjælpe sig selv, men at hans liv skulle bruges på at hjælpe andre med at overkomme indre barrierer og højne livskvaliteten. 

 

Uddannelsestiden 1980 og frem
Da Ole i 1980 begyndte at uddanne sig til psykoterapeut, nøjedes han ikke med at tage en enkelt uddannelse, men gik
sideløbende i gang med flere psykoterapeutiske uddannelser bl.a. indenfor gestaltterapi, bioenergetics og hypnoterapi.
I 1983-84 tog han også en vejlederuddannelse indenfor meditation, mindfulness og spirituel udvikling hos den indiske lærer Bhagwan Shree Rajneesh.

 

Professionel løbebane 1981 og frem
Sideløbende med at Ole Vadum Dahl uddannede sig indenfor psykoterapi, begyndte han i starten af 1980-erne at arbejde professionelt som underviser i meditation og personlig udvikling. Han var også tidligt primus motor i opstarten af flere meditationscentre. Allerede som 25-årig startede han sin karriere som psykoterapeut på en døgninstitution for unge misbrugere i Århus.
Efter et par år som misbrugsbehandler pakkede han dog kufferten og rejste Europa tyndt som underviser i personlig udvikling og meditation.

 

NLP-tiden 1988-97
I 1988 startede Ole Vadum Dahl sine første terapeutiske uddannelseshold, samtidigt med at han hentede NLP til Danmark og gjorde metoden kendt over hele landet. Ikke mindst på grund af Oles tre bestseller-bøger om NLP i perioden 1993-96 og et par meget succesfulde optrædener på landsdækkende TV i samme periode blev han hurtigt til mr. NLP i Danmark, en titel som mange stadig forbinder ham med her to årtier efter, at han lagde NLP bag sig og udviklede sin egen terapi- og coaching-metode kaldet hhv. ID-terapi og ID-coaching.

 

ID Academy 1998 og frem
Ole Vadum Dahl grundlagde i 1998  ID Academy – en af Nordens mest succesfulde private kursus- og uddannelsesvirksomheder indenfor coaching, psykoterapi og Mindfulness. ID Academy har hovedsæde på det dejlige Østerbro i København og har også to meget smukke og stemningsfulde kursuscentre i hhv. Aarhus og Køge.
Her  arbejder en stab på 10 faste undervisere med at køre 1-4-årige uddannelsesforløb indenfor netop psykoterapi, coaching og mindfulness.
Du kan få et rigtig godt indtryk af filosofien og teknikkerne bag ID Academy’s populære uddannelsesforløb ved at læse Ole Vadum Dahls to bøger “At vokse sammen”, Borgen 2006 og “Coaching og kunsten at leve”, Borgen 2006.

 

Mentorforløbne 2010 og frem
Siden 2010 har Ole Vadum Dahl overdraget undervisningen på ID Academy’s uddannelser til en kompetent lærerstab og koncentreret sig nu om at undervise på sit eget mentorforløb, et intensivt 1-årigt udviklingsforløb for mennesker, der gerne vil få den åndelige dimension til at gå op i en højere enhed med det almindelige gode praktiske hverdagsliv. Han har udviklet en unik essentiel livspraksis, som nu allerede gør en stor forskel i hundredevis af menneskers liv. 
Ole fungerer dog stadig som inspirator og mentor for lærerstaben på ID Academy, selvom han ikke længere er involveret i hverken ledelsen af eller undervisningen på coach- eller psykoterapeut-uddannelserne.

 

Forlaget I Am 2013 og frem
Ole Vadum Dahl har i hele sin professionelle periode haft en særlig evne til at fornemme nye strømninger indenfor det åndelige og psykologiske område, og i den forbindelse har han også læst rigtig mange bøger. Mange af Oles yndlingsbøger er aldrig blevet udgivet på dansk, og i 2013 besluttede han sig for at gøre de bedste og mest visionære bøger fra sit eget bibliotek tilgængelige på dansk. Det er i løbet af 3 år blevet til mere end 30 titler, der også i vid udstrækning bruges som faglitteratur på såvel ID Academy’s uddannelsesforløb som på Oles egne udviklingsforløb.
Se mere om forlaget og Oles yndlingsbøger her: www.id-shop.dk

 

OLES BØRN
Ole Vadum Dahl er far til 3 skønne børn, Ayoe, som blev født i 1994, Oliver fra 2009 og Noam fra 2012.
Her kan du se nogle billeder af hans tre børn.