Ansøgningsguide

Vi er rigtig glade for, at du er ved at ansøge om optagelse på vores psykoterapeutuddannelse. I denne guide får du overblikket over ansøgningsprocessen og en gennemgang af de felter, der skal udfyldes i ansøgningsskemaet.

Vores ansøgningsprocedure har 5 trin:
1. Du skal udfylde og indsende vores ansøgningsskema.
2. Studievejlederen læser ansøgningen igennem og aftaler en optagelsessamtale.
3. I har en optagelsessamtale, hvor du får at vide, om du er optaget.
4. Er du optaget modtager du en skriftlig godkendelse.
5. Du tilmelder dig første studieår.

Tryghed og Sikkerhed: Ansøgningen er gratis og uforpligtende og bliver indsendt via en sikker forbindelse, til den studievejleder, der tager sig af din ansøgning. Vi behandler dine oplysninger med største fortrolighed og sørger løbende for at leve op til den seneste GDPR-lovgivning.

Udfyld og indsend din ansøgning om optagelse
Dit første skridt i hele optagelsesprocessen er at udfylde vores ansøgningsskema. Her skal du bl.a. beskrive dine uddannelser, erhvervs- og livserfaring.

Du kan gå igennem og udfylde ansøgningen, samtidig med at du læser guiden her.
Ansøgningen (åbner i et nyt vindue): KLIK HER

a) Udfyld kontaktinformationer
Inde på siden, skal du først skrive dine almindelige kontaktinformationer; navn, alder, adresse, email og nummer.

b) Hvilket hold ønsker du at deltage på?
Nu skal du vælge det hold, som du umiddelbart ønsker at starte på. Her ser du (eller skal skrive) kursusstedets initialer, efterfulgt af et holdnummer. Eksempelvis…

KT25 – Hold 25 i København.
ÅT3 – Hold 3 i Århus.

Du finder dit holdnummer på denne oversigt: KLIK HER

c) Vælg ansøgning
Svar på, om du er almindelig ansøger eller meritansøger.

Merit kan fx opnås, hvis du er uddannet LifeCoach fra ID Academy eller ønsker at skifte fra en anden psykoterapeutuddannelse, der er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

d) Vælg kvote 1, 2 eller 3 (ansøgningsgruppe)
Herefter bliver du spurgt, hvilken kvote du søger ind under. Der er tre forskellige kvoter, men det er ikke en prioritetsliste, som på universiteterne. Der er ligelig mulighed for optagelse, uanset kvoten du søger ind på.

Kvoterne fungerer som overordnede adgangskrav. Hvis du er i tvivl, om kvoten du hører indenunder, har vi lavet et overblik: Læs om kvoter og adgangskrav for psykoterapeut uddannelsen: KLIK HER

e) Udfyld dit CV
Herefter følger 4 felter, hvor du skal beskrive din…
– Uddannelsesbaggrund: Skriv en liste over alle dine formelle uddannelser angivet med årstal, sted og uddannelse. Hvis du søger på dispensation, er det specielt vigtigt, at du er omhyggelig og får alt med.

– Relevante kurser og efteruddannelser: Skriv en liste over alle relevante kurser og efteruddannelser angivet med årstal, sted og navn. Hvis du søger på dispensation, er det specielt vigtigt, at du er omhyggelig og får alt relevant med.

– Erhvervserfaring: Skriv en liste over alt relevant erhvervserfaring, herunder enhver form for arbejde med menneskelig kontakt, angivet med årstal, sted og navn. Hvis du søger på dispensation, er det specielt vigtigt, at du er omhyggelig og får alt relevant med.

– Anden erfaring som fx højskole, frivilligt arbejde m.m.

f) Relevant livserfaring
Livserfaring er hos os ligeså vigtigt som dit CV, da det siger meget om din motivation for at læse til psykoterapeut. Så giv os gerne en god forståelse af dig.

Skriv her lidt om dig selv og dit liv. Hvad har været med til at forme dig som menneske? Inkluder familierelationer i din oprindelige familie, kriser og vigtige vendepunkter, samt dit liv i dag: familie, venner, arbejde og interesser.

Hvis det er svært at komme i gang, så prøv at besvare spørgsmålet: Hvad har mit liv budt på, som gør, at jeg i dag vil læse til psykoterapeut?

g) Psykiatrisk behandling og stemningsændrende medicin
Som noget af det sidste spørger vi (med ja/nej spørgsmål), om du får stemningsændrende medicin, eller er i psykiatrisk behandling. Der er krav til at dette oplyses.

Dine oplysninger bliver sendt via en sikker forbindelse til vores studievejleder og behandlet med største fortrolighed.

h) Hvor har du hørt om os?
Til aller sidst, vil vi gerne høre, hvor du har hørt om os – og hvad der fik dig til at beslutte, at søge om optagelse nu.

Tryk ‘gennemfør køb’ (for København) eller læg i kurv og følg anvisningerne (Århus) – Ansøgningen er gratis og uforpligtende at sende ind, også selvom der står “køb”.

Vores studievejleder går din ansøgning igennem
Vores studievejleder, læser din ansøgning igennem og bekræfter din kvote, hvorefter hun ringer til dig for at aftale en telefonisk optagelsessamtale.

Optagelsessamtale
Under samtalen med din studievejleder, går I din ansøgning igennem og eventuelle spørgsmål bliver afklaret.

Optagelsesbrev og tilmelding
Snarest efter samtalen, får du svar på, om du kan starte på næste studiehold. Du får tilsendt et optagelsesbrev på mail, med link og information om dine betalingsmuligheder.

Du tilmelder dig og har nu endeligt plads på næste studiehold. Velkommen! 🙂

Spørgsmål?
Kontakt vores studievejledere – du finder deres kontaktoplysninger her.